Perfecte samenwerking

Voor de bouw van de Martina Maria is bewust gekozen voor de Scheepsbouwers Maritiem, in samenwerking met een team van gespecialiseerde toeleveranciers. Stuk voor stuk partners van topkwaliteit, die in de jachtbouw hun sporen hebben verdiend en die op een bijzonder collegiale wijze hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze unieke en geavanceerde Lemsteraak.

De prachtige holle rondhouten, geprofileerde zwaarden, roer en blokken zijn gemaakt door Frans van der Doe, een vakman pur sang.

Scheepstuigerij M. de Groot heeft, gebruikmakend van de modernste materialen, de authentieke tuigage geleverd alsmede het kluivernet.

Het schip is door Den Boer Sails ‘aangekleed’ met een prachtige set zeilen.

Enno Ploem van DMPT, houtkenner bij uitstek, heeft een leidende rol gespeeld bij de toe te passen houtsoorten en de keuze voor Marron Jachtbouw. Zij hebben het teakdek gelegd en alle overige met teakhout beklede onderdelen verzorgd.

Dat deze samenwerking zijn vruchten afwerpt blijkt uit de vele praktische details. Kijk bijvoorbeeld naar de uiterst eenvoudig te bedienen hydraulisch strijkbare mast, waardoor staande mastroutes tot het verleden behoren. Dankzij de vier door ons zelfbedachte hijsogen is het hijsen van de boot een fluitje van een cent en bovendien superveilig!

Een aan de romp waterdicht gelaste koker, waarin de gever van log en dieptemeter zijn ondergebracht, voorkomt eventuele ongewenste lekkage en dient tevens als kluis. Bij de bakskist aan stuurboord is gekozen om deze tot op het vlak door te laten lopen, waardoor alle fenders rechtopstaand geborgen kunnen worden. Regenwater loost via aparte afvoeren direct onder het berghout, zodat vieze strepen op de romp vermeden worden.

Het koken, de warmwatervoorziening èn de verwarming werken allen op gas en maken hierbij gebruik van aparte beveiligde, gasdichte units. En alles binnen de geplande levertijd natuurlijk!